Nieuws

Meetdag herhaald!

Vrijdag 17 maart is het weer zover: de tweede meetdag georganiseerd door Reumanetwerk Randmeren. Ook dit jaar zal het weer in het St. Jansdal plaatsvinden. Op vrijdagmiddag 17 maart van 15.30 tot 17.30u bent u welkom. Er zullen veschillende metingen gedaan worden waarna u een beweegadvies op maat krijgt aangeboden door een van de reumatherapeuten. We hopen u te zien!

Grote subsidie voor onderzoek naar medicijn voor artrose

Ingrid Meulenbelt heeft een grote subsidie gekregen voor onderzoek naar een medicijn voor artrose. Artrose is de meest voorkomende chronische ziekte in ons land. Maar liefst 1,2 miljoen mensen kampen met deze aandoening. “Een werkend medicijn is er niet”, zegt dr. Meulenbelt van het Leids Universitair Medisch Centrum. “We kennen inmiddels enkele genen die een rol spelen bij het ontstaan van artrose, maar we weten niet waarom de ziekte bij patiënten zo verschilt.” Bron: reumafonds.
Lees meer op de site van het reumafonds.

VRP Dronten e.o. is gestopt te bestaan

Helaas heeft de VRP Dronten e.o. moeten besluiten te stoppen. Er waren niet genoeg bestuursleden om nog verder te kunnen gaan. De RPV Harderwijk e.o. heeft de activiteiten overgenomen en de leden hebben zich daar kunnen aansluiten.
Voor ons netwerk betekent dit dat de activiteiten en inzet nu door 1 (grotere) patientenvereniging zullen worden uitgevoerd. Wij zijn blij dat dit op deze manier is gelukt!
Lees meer op de site van de RPV Harderwijk e.o..

Onderzoek AMC: goede afweercellen ontsporen bij RA

Onderzoekers in het AMC Amsterdam hebben een nieuwe ontdekking gedaan in het onderzoek naar reumatoïde artritis (RA). Afweercellen die normaal gesproken zorgen voor het remmen van ontstekingsreacties, blijken bij patiënten met RA juist te zorgen voor meer ontstekingsactiviteit. De onderzoekers zien mogelijkheden voor nieuwe behandelingen. Bron: reumafonds.
Lees meer op de site van het reumafonds.

De site van het reumanetwerk is vernieuwd!

Hopelijk kunt u goed alle informatie vinden.
Bij vragen en/of opmerkingen kunt u contact met ons zoeken via het contactformulier.